Novi dan: Koliko košta život u Sarajevu, Beču, Minhenu i Dubaiju?

Vijesti 15. apr 202415:43 0 komentara
N1

Uemisiji Novi dan gledajte:

O posljedicama napada Irana na Izrael, reakcijama Vijeća sigurnosti UN-a, mogućoj eskalaciji sukoba i vojnim tehnologijama kojim svijet raspolaže za Novi dan govori vojni analitičar Đuro Kozar.

U Novom danu poredimo cijene osnovnih životnih namirnica. S podacima nam se javljaju naši građani, a u studiju o trendovima i životnom standardu građana u Bosni i Hercegovini komentariše prof. Muamer Halilbašić s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu. U Beču novinar Antonio Šećerović, u Dubaiju poduzetnica Mersiha Lisca.

Feđa Dudić preporodio je Radnički i postao najpozitivnija priča ove sezone u Superligi Srbije. Kragujevčani su bili na dnu tabele, ali dolaskom Dudića ekipa je nanizala mnogo pobjeda i borit će se za Evropu. Pored toga bosanskohercegovači stručnjak igrat će i polufinale Kupa Srbije. Uživo iz Kragujevca u sportskim minutama Novog Dana sa nama će biti nekadašnji trener Veleža i Sarajeva.

Za vikend u Sarajevu održana prva gradska biciklijada “Svi na bajk”. Od Vilsonovog do Vijećnice i nazad biciklirala je i cijela porodica Mulić. U studiju tri generacije strastvenih vozača bicikla. Promovišu zdrav način života, održivu mobilnost i zajedništvo.

U Novom danu govorimo i o izgradnji održivog, mobilnog i ugodnog životnog okruženja, bolje saobraćajne mreže, više zelenih površina, ekološki održivom razvoju grada. Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo promovišu na urbanističkom razvoju grada za narednih 20-ak godina. Kako bi taj plan mogao izgledati govorit će predstavnik Zavoda – Edin Jenčiragić, voditelj izrade planova, predstavnik ETH Michael Walczak, predstavnik UNSA – Adnan Pašić – redovni profesor na Arhitektoskom fakultetu u Sarajevu.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!